tisdag 26 april 2016

Attack mot svenska högerdebattörer, eller: Helmersons halmdockor

Erik Helmerson skriver i Dagens Nyheter att högerdebattörer bör hyfsa tonen, och att deras tonfall har blivit värre än vänsterdebattörers. I slutet av Helmersons ledare kommer en brasklapp om att vänsterdebattörerna har sått en draksådd, som nu drabbar Miljöpartiet - och så tar Helmerson upp hur Marcus Birro och Per Gudmundson mobbats ut från svensk debatt (även om de faktiskt fortfarande deltar i den, i alla fall gör Birro det).

På dessa underliga påståenden från Helmerson finns en del att påpeka.

För det första saknas högerperspektivet helt och hållet i etablerade svenska medier och i det svenska parlamentet - Sveriges riksdag består av sju nyvänsterpartier och ett folkhemsnostalgiskt socialdemokratiskt (och det är alltså inte Socialdemokraterna som är Riksdagens folkhemsnostalgiska socialdemokratiska parti). De etablerade medierna befinner sig inom den svenska åsiktskorridorens konformitet. Sverige är extremt vänstervridet, även jämfört med grannländerna Norge, Danmark och Finland.

Det existerar inget högerperspektiv i den svenska debatten. Judeokristen västerländsk konservatism är helt frånvarande i Sverige.

Helmerson sysslar med halmdockor.

1 kommentar:

  1. Tänkvärt, intressant och skrämmande nuläge i Sverige!

    SvaraRadera